Bokhäck

Bokhäcken är en av de mest använda gröna staketen. Den är en ganska snabbväxande, inte alltför svår att underhålla och håller sina löv på vintern. Om du vill skapa en bra mellanvägg som även erbjuder mycket avskildhet på vintern är en bokhäck definitivt värd att överväga.

En bokhäck växer bäst i en lätt sandig jord. Jorden ska inte vara för blöt men inte heller för torr. Lerjordar är inte särskilt lämpliga eftersom de ofta förblir för blöta. När du ska plantera en ung bokhäck måste du se till att rötterna inte har torkat ut och att det fortfarande finns jord på rötterna.

Du bör inte ta bort denna jord eller lägga häcken i en hink med vatten, annars kommer de nödvändiga svamparna som finns i jorden mellan växtrötterna att tvättas bort.

Fördelar med bokhäck

Ett staket i bokhäck ger många fördelar. Denna häckväxt är tålig, stormtålig och väldigt billig i pris jämfört med andra häckar. Den är också lätt att beskära och växer väldigt snabbt så att du snart blir helt avskuren från grannarna. En bokhäck växer 50 centimeter per år.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *